Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ…Ο ΑΠΟΠΕΜΦΘΕΙΣ !



Ο Πέτρος Τατούλης ,ο Αρκάς πρώην υφυπουργός πολιτισμού δηλώνει άνθρωπος ανήσυχος από την φύση του και δραστήριος .Δηλώνει πως σέβεται την αλήθεια και επιδιώκει την εντιμότητα, δηλώνει πως είναι ιδεολόγος και πως δεν παρεκλίνει από αυτά που πιστεύει για χάρη του κέρδους . Ο ¨αντάρτης ¨ όπως τον χαρακτηρίζουν στον δημοσιογραφικό και τον πολιτικό κόσμο μονοπώλησε την επικαιρότητα λόγο της διαγραφής του από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας . Πολλά από τα κορυφαία γαλάζια στελέχη υποστηρίζουν πως η διαγραφή ήταν μια πράξη αναμενόμενη αφού ο ίδιος είχε προκαλέσει επανειλημμένα με την στάση του τον τελευταίο χρόνο και πως οι δεσμοί του με το κόμμα είχαν κλονιστεί ανεπανόρθωτα .

Ο Πέτρος Τατούλης δεν δίστασε να κατηγορήσει ευθέως τον πρωθυπουργό μέσω κυρίως του προσωπικού του blog και των συχνών άρθρων του σε εφημερίδες για συνενοχή , συγκάλυψη , για λανθασμένες επιλογές και για ψευδείς υποσχέσεις στον Ελληνικό λαό . Δεν δίστασε να απαιτήσει την παραίτηση Ρουσσόπουλου .Δεν δίστασε να κατηγορήσει τον Βουλγαράκη για συνεργασία με αρχαιοκάπηλους . Παράτολμος καθώς είναι χρησιμοποιεί καταιγιστικές και βαρύγδουπες εκφράσεις για τα τεκταινόμενα και για τους συναδέλφους του όπως π.χ «οι φυλακισμένες βασιλοπούλες» , «τα νοσηρά στοιχεία» κ.α . Τα στελέχη του κόμματος απάντησαν κάνοντας λόγο για ισοπεδωτική επίθεση κατά της παράταξης και του πρωθυπουργού προσωπικά ,για ανέντιμη τακτική Τατούλη , για οξύτητα και ακραίες εκφράσεις και για ύφος αρχηγού .

Ο Ατρόμητος πολιτικός –και το ατρόμητος δεν είναι τυχαίο- δεν πτοείται από τέτοια αφού μάλλον έχει συνηθίσει σε αυτού του είδους τις τακτικές κάθαρσης των αντιδραστικών στοιχείων . Στις αρχές Φεβρουαρίου του 1998 μετά από απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου του κόμματος διεγράφη από την Ν.Δ επειδή δεν παραβρέθηκε στην βουλή κατά την ψήφιση της τροπολογίας για την εξυγίανση των ΔΕΚΟ αλλά τον αμέσως επόμενο χρόνο επανεντάχτηκε στο ίδιο κόμμα . Παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να δηλώνει πως είναι εκ πεποιθήσεως κεντροδεξιός και νεοδημοκράτης αλλά αισθάνεται ανεξάρτητος από το σάπιο σύστημα της εξουσίας .

Στον τόπο καταγωγής του, το Καστρί Κυνουρίας έχει ξεπεράσει τα στενά όρια της έννοιας του πολιτικού . Είναι φίλος με όλους και τους προσφωνεί με τα μικρά τους ονόματα λένε οι κάτοικοι . Ο Πέτρος λένε πως είναι το καλύτερο παιδί και ποτέ δεν τον καλούν κύριο . Τον γνώρισαν και τον αγάπησαν όταν ακόμα εργάζονταν ως αγροτικός ιατρός και έπειτα ως χειρούργος στο παναρκαδικό νοσοκομείο . Όλοι έχουν να διηγηθούν μια ιστορία με πρωταγωνιστή τον Πέτρο , όλοι έχουν να εξιστορήσουν ένα περιστατικό στο οποίο τους βοήθησε ο Πέτρος … όχι ο πολίτικος , ο άνθρωπος . Στην Αρκαδία έχει καταφέρει να αναπτύξει ένα «τοπικό σύστημα υγείας» . Όποιος χρειάζεται κρεβάτι στην εντατική ή τον κατάλληλο γιατρό παίρνει τηλέφωνο στο γραφείο του Τατούλη και όχι το 166 . Άλλοι αυτό το λένε ανθρωπιά και άλλοι όχι . Στην Αρκαδία παίρνει σχεδόν 20.000 σταυρούς . Το φαν κλαμπ του όμως είναι μεγαλύτερο και διακομματικό . Οι οπαδοί του , τον γνώρισαν το 1970 από την πρώτη του δηλαδή επαφή με την πολιτική . Τότε είχε πολιτευτεί με το επαναστατικό κουμμουνιστικό κίνημα Ελλάδος ( ΕΚΚΕ ) αλλά σύντομα πέρασε στην φιλελεύθερη όχθη την οποία υπηρετεί μέχρι σήμερα .

Το πολιτικό του γραφείο στην Τρίπολη είναι τα βράδια πιο πολυσύχναστο και από τα καφενεία της πλατειάς Κολοκοτρώνη . Πολλοί περνούν απλώς για να πουν ένα γεια . Άλλοι για κάποιες χάρες όχι όμως για διορισμούς αφού σε κυβερνητική θέση έμεινε για λίγο . Ο Πέτρος Τατούλης όπως λένε οι ντόπιοι φρόντισε και για το χωριό του . Το ΠΑΣΟΚ μάλιστα όσο ήταν υφυπουργός πολιτισμού και χειρίζονταν τις επιχορηγήσεις πολιτιστικών συλλόγων τον είχε κατηγορηθεί πως είχε χορηγήσει περισσότερα από 12 εκατομμύρια ευρώ σε πολιτιστικούς συλλόγους , σωματεία και οργανώσεις , ενώ μέσω θυγατρικής του ΟΠΑΠ είχε δώσει εκατό επιχορηγήσεις σε συλλόγους της Αρκαδίας . Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική κατηγορία που εκκρεμεί εναντίον του . Έχει ακουστεί πως αυτός και σύζυγος του οφείλουν 7.000 ευρώ στον δήμο Αθηνών από κλήσεις της τροχαίας .

Ο πρώην υφυπουργός πολιτισμού δεν ξεχνά τον τόπο του . Στο πατρικό του σπίτι μένουν ακόμα οι γονείς του και ο ίδιος περνά σχεδόν τις μισές ημέρες της εβδομάδας στο Καστρί . Η μητέρα του εξακολουθεί να ζυμώνει ψωμί για αυτόν . Ένα τυπικό μερίδιο δρομολόγιο του περιλαμβάνει 400 χλμ οδικώς και επισκέψεις σε γάμους , βαφτίσεις , κηδείες , πανηγύρια και κάθε λογής κοινωνικά δρώμενα .

Οι συντοπίτες και φίλοι του λένε πως τώρα με την διαγραφή του από τον Καραμανλή η Νέα Δημοκρατία θα χάσει πολλές ψήφους και αυτό γιατί οι ψηφοφόροι του Τατούλη ψηφίζουν Ν.Δ για τον Τατούλη και όχι για το κόμμα . Λένε δηλαδή πως η ψήφος τους είναι προσωπική .

Έπειτα από δήλωση του πρώην υφυπουργού στην οποία έλεγε πως οι επικοινωνισμοί τελείωσαν και πως τώρα αρχίζει η πραγματική πολιτική άρχισε να οργιάζει η φημολογία για πιθανή ένταξη του σε άλλα κόμματα . Φημολογία που ο ίδιος πυροδότησε και διατήρησε αφού εθεάθει να κάθεται σε έδρανα του ΛΑ.ΟΣ . Το ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε άμεσα την θέση του με δήλωση του γενικού γραμματέα που τόνιζε πως το κόμμα ούτε έχει ούτε επιθυμεί να έχει επαφή με τον Τατούλη. Επίσης ακούστηκε πως μπορεί να ιδρύσει ένα δικό του κόμμα .

Πάντως μέχρι στιγμής επιμένει πως θα διατηρήσει την βουλευτική του έδρα χωρίς να δεσμεύεται ότι θα ψηφίζει θετικά τα νομοσχέδια της Ν.Δ . Αντίθετα ισχυρίζεται πως θα ψηφίζει κατά συνείδηση και παρά τις πιέσεις που δέχεται από τον γενικό γραμματέα κ.Ζαγορίτη για παραίτηση από την έδρα του αυτός αντιστέκεται σθεναρά και δηλώνει πως ακόμα και αν ο Καραμανλής του ζητούσε να γυρίσει στο κόμμα θα αρνούνταν . Ο ίδιος γνωρίζει καλά την διατάραξη της ισορροπίας που έχει επιφέρει και την ισχνή πλέον πλειοψηφία των 151 εδρών που φέρνει στο προσκήνιο το σενάρια πρόωρων εκλογών ή το σενάριο του ανασχηματισμού και προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί προς όφελος της δημόσιας εικόνας του .

Ο άνθρωπος αυτός όμως εκτός από την ιδιότητα του πολιτικού και του ιατρού είναι και σύζυγος της επίσης γιατρού Σοφίας Λούτσιου και πατέρας τεσσάρων παιδιών , τριών κοριτσιών και ενός αγοριού . Είναι ένας άνθρωπος ηπίων τόνων , ψύχραιμος και δεκτικός στο χιούμορ . Έχει ύφος σοβαρό , απαντά στις ερωτήσεις που του τίθενται αλλά ξέρει και να ελίσσεται . Κρατεί τα χέρια του χαμηλά και τα κινεί ελαφρά όταν θέλει να επεξηγήσει κάτι . Μιλάει αργά και έχει πάντα προσεγμένη εμφάνιση .

Ο 54 χρονος ¨ αντάρτης ¨ δηλώνει «η πολιτική είναι δύσκολη υπόθεση . θυμάται πολύ και ξεχνά γρήγορα . Στην πολιτική πάντως εγώ προσωπικά θα μείνω με τους δικούς μου όρους . Χωρίς εκπτώσεις , χωρίς δεσμεύσεις , χωρίς γραμματική . Αλλιώς θα φύγω . Σε κάθε περίπτωση όμως θα έχω δώσει νωρίτερα την σκληρότερη μάχη της ζωής μου . Θέλει αρετή και τόλμη για να καθαρίσει ο κόσμος .